Author: Panorea Koti

Belbezim, Lajmet, Logoped, Logopedia

Fëmija im belbëzon, si mund ta ndihmoj?

Fëmija im belbëzon, si mund ta ndihmoj? Problemet e mos- rrjedhshmërisë nuk janë të pazakonta tek fëmijët e vegjël gjatë të folurit të tyre. Fëmija mund të kalojë në faza që flet rrjedhshëm apo që nuk flet rrjedhshëm. Kjo mund të ndodhë pa pasur një arsye, apo në shumicën e rasteve ndodh për shkak se …

Lajmet, Logoped, Logopedia, Lojëra

Aktivitete dhe lojëra për fëmijë (mosha 4 vjeç)

Aktivitete dhe lojëra për fëmijë (mosha 4 vjeç) Aktiviteti më i preferuar i fëmijëve në ditët e sotme është “celulari” apo “tableta”. Fëmijët kalojnë shumë kohë në këto pajisje dhe momenti i vetëm kur ata mund të luajnë vërtet me lodra është kopshti. Ajo se çfarë ata kanë gjetur dhe tashmë e duan në ambjentet …

Lajmet, Logopedia

Pse fëmija im belbëzon?

Pse fëmija im belbëzon? “Për belbëzuesin, mbajtja e gojës do të thotë humb­je e kontrollit të të folurit, të spontanitetit, të kontak­tit me bashkëbiseduesin, pra humbje e një komunikimi real”. Belbëzimi është një çrregullim i rrjedhshmërisë dhe ritmit të të folurit të karakterizu­ara shpesh nga një ose disa dukuri të mëposhtme: -Përsëritje e tingujve dhe …